MPL / Smart Data

Smart Data

MPL maakt je gebouw slimmer, duurzamer en comfortabeler. We zetten data die je toch al verzamelt in je gebouw, om in stuurinformatie. Informatie waarmee jij eenvoudig je pand beheert via ons Smart Building Platform. Zo krijg je grip op energiemanagement bijvoorbeeld. Maar ook op luchtkwaliteit, hospitality en veel meer.

Minimaliseer complexiteit. Optimaliseer inzicht en beheer. MPL geeft je eenvoudig en compleet inzicht in de performance van je gebouw. 

Alle smart data diensten

Slimme oplossingen om prestaties van gebouwen en processen te monitoren, analyseren en verbeteren. Met één krachtige cloudoplossing het complete datamanagement van slimme gebouwen geregeld.

Smart building
platform

MPL integreert systemen en datastromen. We laten ze met elkaar communiceren op ons Smart Building Platform. Dat levert eenvoudig inzichtelijke stuurinformatie op over de performance van gebouwen.

Slimme
sensoren

Om grip op gebouwen te krijgen, gebruikt MPL de slimme sensoren van Disruptive Technologies. De sensoren genereren data die gebouwgebruik inzichtelijk maken en het beheer optimaliseren.

Slim energie
management

MPL brengt het gebruik van panden inzichtelijk in kaart. Hiermee kunnen beheerders zien hoe ze het energieverbruik in een pand kunnen optimaliseren. Dat maakt gebouwen een stuk duurzamer.

PSIM

MPL gebruikt het Physical Security Information Management (PSIM) van Winguard. Daarop koppelen en beheren we allerlei (beveiligings)systemen op een overzichtelijke en eenvoudige manier.

Smart Data: slimmer, veiliger en effectiever

MPL loopt voorop wat betreft techniek in beveiliging en gebouwbeheer. We zijn de enige gecertificeerde WinGuard Control Room Partner. We gebruiken het WinGuard Physical Security Information Management (PSIM).

Op het open source Smart Building Platform kunnen we allerlei datastromen koppelen. Zo bieden we altijd een totaaloplossing op maat voor gebouwbeheer. MyOPSView zorgt voor eenvoudig zicht op data en rapportages waarmee opdrachtgevers gebouwbeheer optimaliseren. Die data en rapportages geven inzichten om de total cost of ownership te verlagen.

MPL heeft het ISO27001-certificaat. Daarmee borgen we de bescherming van data en de privacy van gebouwgebruikers. De data die we verzamelen, blijven altijd eigendom van de opdrachtgever.

MyOPSView

De MyOPSView rapportage- en beheertool modules die MPL kan bieden aan haar WinGuard Cloud Solutions gebruikers maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in data naar informatie visualisaties. Alle transacties gegevens van WinGuard wordt doorgegeven in Realtime aan de MyOPSView Database met inbegrip van alle apparaat gegevens, locaties gegevens, documenten gegevens, gebeurtenissen gegevens en apparaat status wijzigingen. Om effectieve functionaliteit te bieden maakt de software gebruik van locaties Graphics die zijn geintegreerd in WinGuard PSIM waar alle systemen en sensoren worden weergegeven. Met deze geïntegreerde toepassingen kan MyOPSView PSIM-functionaliteit uit breiden naar data gestuurde informatie voor vele toepassingen.

De voordelen van MPL’s Smart Data

Smart data van MPL. Precies weten wat er gebeurt in je gebouw én hoe het nog beter kan.

  • Bestaande én nieuwe systemen in 1 cloud platform
  • Totaaloplossing voor gebouwbeheer
  • Processen eenvoudig beheren en optimaliseren via 1 data dashboard
  • Lagere total cost of ownership voor je gebouw
  • Meer veiligheid, comfort en duurzaamheid

Q-Park

MPL borgt op afstand de brandveiligheid in alle parkeerlocaties van Q-Park in Nederland.

Lees meer

Louterbloemen

De meldkamer van Dierenzorgcentrum Louterbloemen is altijd bereikbaar dankzij MPL’s Teleservice.

Lees meer

WTC Amsterdam

Het MPL Smart Building Platform maakt van WTC Amsterdam een écht slim gebouw.

Lees meer

Delftse Poort

MPL maakte Delftse Poort, het hoogste kantoorgebouw van Nederland, toekomstbestendig. Met slim energiemanagement in de cloud.

Lees meer

UP Office Building

De veiligheid in het UP Office Building is geborgd. Met MPL’s remote services voor cameratoezicht, toegangscontrole en brandmeldinstallatie.

Lees meer

Klaar om jouw gebouw slimmer,
veiliger en duurzamer te maken?

In een demosessie van 90 minuten vertelt MPL alles over Smart Data en het Smart Building Platform.
Ontdek hoe data je kan helpen om duurzaam en kostenefficiënt te optimaliseren.

Mirjam Addiks
Dierenzorgcentrum Louterbloemen
“MPL borgt op afstand dat onze meldkamer altijd is bemand. We hebben in MPL een partij gevonden die een uitstekende dienst levert én meedenkt.”
Bertram ter Bogt
Q-Park
“MPL biedt één systeem waar je alles op kunt terugzien. Ze kunnen er al die andere deeloplossingen op integreren. Dat is een échte oplossing.”
Hans Staal
CBRE
“WTC Amsterdam wil vooroplopen als het gaat om duurzame innovaties die bijdragen aan de ESG-doelstellingen van Parijs. MPL’s inzicht in data is daarbij onmisbaar.”
Jeroen Alberts
Eagle Eye Networks
“Bedrijven gebruiken vaak nog wat onveilige manieren om beelden te delen. Met een cloud-oplossing van MPL, gaan beelden alleen naar buiten toe en komt niets naar binnen.”
Kasper van Kekem
VAIBS
“MPL was een van de eersten die onze innovatie, slimme camera’s op basis van AI, wilde oppakken. Zij zagen de winst die we samen kunnen halen voor opdrachtgevers.”
Sander Groenendijk
Avigilon
“Beelden met een bepaalde trigger gaan vanuit de server op locatie direct naar de alarmcentrale van MPL, via WinGuard. Dat zorgt voor meerwaarde voor opdrachtgevers.”

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.