MPL / Smart Data / Slimme sensoren

Slimme sensoren

MPL zet slimme sensoren in om gebouwen smart te maken. De sensoren verzamelen data. Over het aantal mensen in het pand, de luchtkwaliteit, het energieverbruik en tal van andere zaken. MPL helpt je om die data te analyseren en de prestaties te verbeteren. Zo creëren we een werkomgeving waarin werknemers zich veilig en comfortabel voelen en optimaal kunnen functioneren.

Wat levert data uit slimme sensoren op voor jouw gebouw? MPL helpt je met het analyseren en optimaliseren.

Grip op data met Disruptive Technologies

Samen met onze partner Disruptive Technologies zorgen we voor de slimme sensoren. Disruptive Technologies is ontwikkelaar van de kleinste commerciële draadloze sensoren wereldwijd en een snelgroeiende innovator in de IoT-markt. Een ideale match met MPL. 

We brengen met slimme sensoren het gebruik van kantoorruimtes in kaart. We meten het aantal personen dat zich in een ruimte bevindt. Dit helpt om de bezettingsgraad van verschillende ruimtes bij te houden en schoonmaakwerkzaamheden, temperatuurregulering en verlichting te plannen. Dit bespaart energie en verlaagt kosten. Slimme sensoren verbeteren ook de veiligheid van werknemers. Door het CO2-gehalte te meten, bepalen we welke ramen open moeten. Zo voorkomen we ziekte en vermoeidheid bij werknemers. 

Ons slimme platform brengt alle data overzichtelijk bij elkaar op één plek. Dat geeft je grip en mogelijkheden om te anticiperen in plaats van te reageren. Onze geïntegreerde systemen maken voorspellend onderhoud eenvoudig, efficiënt én kostenbesparend.

Onze disruptive sensoren bieden inzicht en handvatten om te optimaliseren. Alleen maar voordelen:

  • De sensoren zijn klein, slechts 20x20x2 mm, en (bijna) overal op te plakken
  • De levensduur is 15 jaar, dus installeer vandaag en vervang pas in 2035
  • Alle gegevens zijn versleuteld, van de sensor tot de cloud
  • De sensoren zijn robuust en waterdicht, ze hebben een IP68 rating

Luchtkwaliteit waarop je kan vertrouwen

We brengen 90% van onze tijd binnen door. Het meten van onze binnenluchtkwaliteit (IAQ) is een van de belangrijkste stappen om gezondheid, productiviteit en energie efficiency op de werkplek te verhogen. Met Airthings for Business kies je voor slimme, schaalbare oplossingen om voor elk bedrijf op maat de luchtkwaliteit te monitoren. Oók voor ruimtes waarin de bezetting, het gebruik en de vereisten van luchtkwaliteit variëren. Veiligheid voorop? De Airthings Wave Plus is de eerste slimme IAQ-monitor met radon-detectie ontworpen voor alle bevolkte ruimtes.

Q-Park

MPL borgt op afstand de brandveiligheid in alle parkeerlocaties van Q-Park in Nederland.

Lees meer

Louterbloemen

De meldkamer van Dierenzorgcentrum Louterbloemen is altijd bereikbaar dankzij MPL’s Teleservice.

Lees meer

WTC Amsterdam

Het MPL Smart Building Platform maakt van WTC Amsterdam een écht slim gebouw.

Lees meer

Delftse Poort

MPL maakte Delftse Poort, het hoogste kantoorgebouw van Nederland, toekomstbestendig. Met slim energiemanagement in de cloud.

Lees meer

UP Office Building

De veiligheid in het UP Office Building is geborgd. Met MPL’s remote services voor cameratoezicht, toegangscontrole en brandmeldinstallatie.

Lees meer

Smart Data. Minimaliseer complexiteit. Optimaliseer inzicht en beheer.

Ontdek alle slimme oplossingen om je gebouw veiliger, duurzamer en comfortabeler te maken.

Mirjam Addiks
Dierenzorgcentrum Louterbloemen
“MPL borgt op afstand dat onze meldkamer altijd is bemand. We hebben in MPL een partij gevonden die een uitstekende dienst levert én meedenkt.”
Bertram ter Bogt
Q-Park
“MPL biedt één systeem waar je alles op kunt terugzien. Ze kunnen er al die andere deeloplossingen op integreren. Dat is een échte oplossing.”
Hans Staal
CBRE
“WTC Amsterdam wil vooroplopen als het gaat om duurzame innovaties die bijdragen aan de ESG-doelstellingen van Parijs. MPL’s inzicht in data is daarbij onmisbaar.”
Jeroen Alberts
Eagle Eye Networks
“Bedrijven gebruiken vaak nog wat onveilige manieren om beelden te delen. Met een cloud-oplossing van MPL, gaan beelden alleen naar buiten toe en komt niets naar binnen.”
Kasper van Kekem
VAIBS
“MPL was een van de eersten die onze innovatie, slimme camera’s op basis van AI, wilde oppakken. Zij zagen de winst die we samen kunnen halen voor opdrachtgevers.”
Sander Groenendijk
Avigilon
“Beelden met een bepaalde trigger gaan vanuit de server op locatie direct naar de alarmcentrale van MPL, via WinGuard. Dat zorgt voor meerwaarde voor opdrachtgevers.”

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.