MPL / Projecten / Louterbloemen

Louterbloemen

MPL is trots op samenwerkingen. Op het werk dat we mogen doen voor onze opdrachtgevers. Zekers als die opdrachtgevers zich inzetten voor de maatschappij als geheel. En dieren in het bijzonder. Dierenzorgcentrum Louterbloemen is zo’n organisatie. Al vijf jaar helpt MPL te zorgen dat de dienstverlening niet in de knel komt, ook als er even minder vrijwilligers beschikbaar zijn. Hier lees je het hele verhaal over ons partnerschap.

MPL maakt gebouwen slimmer, veiliger en duurzamer. We zijn trots op het werk dat we doen voor én met onze opdrachtgevers.

“MPL borgt dat we ons nooit druk hoeven te maken over onze meldkamer.”

De MPL alarmcentrale in Barneveld is 24/7 alert voor een groot aantal verschillende opdrachtgevers. Fulltime, maar ook op afroep. Dat laatste is het geval bij Dierenzorgcentrum Louterbloemen in Dordrecht. Een gesprek met Mirjam Addiks over haar ervaringen met MPL. Over de uitdagingen waar ze tegenaan liep en hoe ze daar een oplossing voor vond.

Mirjam Addiks werkt als manager bij Dierenzorgcentrum Louterbloemen. Ze stuurt een team aan dat actief is in zes gemeenten: Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Louterbloemen heeft een belangrijke sociaal-maatschappelijke taak: de zorg voor dieren. De stichting helpt al sinds 1930 dieren in nood in de regio. Met een eigen opvang en een hulpcentrale (inclusief ambulances) voor hulpverlening aan noodlijdende dieren.

De taak van Mirjam en haar team is duidelijk. Haar grootste uitdaging ook: “We zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Het is natuurlijk fantastisch dat mensen een deel van hun tijd steken in Louterbloemen en de dieren. Maar het maakt ons ook kwetsbaar. Zodra iemand bijvoorbeeld een baan vindt, hebben wij een gat in onze planning. Om dat op te vangen, werken we nu al vijf jaar samen met MPL.”

MPL – de flexibele meldkamer

“We zijn in contact gekomen met MPL via het beveiligingsbedrijf hier. Vanaf 2017 werden we steeds bekender en kregen we dus ook meer meldingen. Zoals ik al aangaf, zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Zeker in hoogseizoenen, als mensen op vakantie gaan, werd het steeds moeilijker om het rooster voor de meldkamer rond te krijgen. Sommige mensen besteedden heel veel tijd aan Louterbloemen. Dat is super, maar het maakt ons ook kwetsbaar. We hadden dus een back-up nodig voor de momenten waarop we gaten hadden. Die hulp vonden we bij MPL, om te borgen dat de meldkamer altijd bemand is. Op afstand dus in dit geval.”

Gedegen voorbereiding op ‘de overname’

Een meldkamer op afroep dus. Heel erg flexibel en met een betaalsysteem per melding. Mirjam legt uit hoe Louterbloemen en MPL samen hebben gezorgd dat zij en haar collega’s zich niet druk hoefden te maken over de afhandeling van meldingen zodra MPL aan de telefoon zat. “We hebben uren en uren besteed aan het kneden en verfijnen van belscripts. Om allerhande situaties te benoemen, met hun eigen oplossing. We lopen tegen de raarste meldingen aan en die verdienen allemaal goede opvolging. Daar hebben we samen met MPL zo goed in geïnvesteerd, dat ik er niet meer bezorgd over hoef te zijn.

Hart voor data

Louterbloemen en MPL hebben dus allebei een meldkamer. Dat is niet de enige overeenkomst. Beide partijen geloven ook in gedegen werk. En in data. In feiten en cijfers. MPL zet data in om gebouwen slimmer te maken. Louterbloemen gebruikt data voor matches tussen asieldieren en potentiële nieuwe baasjes. “We werken met een adoptiesysteem, Meet your match. Met dat systeem analyseren en testen we het gedrag van ieder dier en delen het in een van drie kleuren en negen vastgestelde persoonlijkheden in. Mensen die bij ons komen voor een dier, vullen een wensenlijst in. Aan de hand van die lijst komen we dan ook weer bij een kleur en een persoonlijkheid en hebben we een in potentie goede match tussen wens en aanbod.”

Hart voor dieren – partnerschap

Louterbloemen heeft een maatschappelijk functie. Met een hart voor dieren. De organisatie is niet alleen afhankelijk van vrijwilligers. Ook van donaties. Mirjam is dan ook blij met de samenwerking met MPL. “Ik vind het echt een partnerschap. Louterbloemen heeft in MPL een partij gevonden die niet alleen een uitstekende dienst levert, maar ook meedenkt. In kosten bijvoorbeeld. MPL geeft ons ieder jaar een korting op hun totale omzet bij Louterbloemen. Een donatie dus, waarmee wij weer meer dieren kunnen helpen.”

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.