MPL / Kennis & nieuws / Eagle Eye Networks en MPL borgen veiligheid van data

Eagle Eye Networks en MPL borgen veiligheid van data

MPL presenteerde onlangs al het behaalde ISO-27001 certificaat voor het veilig verwerken en beheren van data. De samenwerking met Eagle Eye Networks onderstreept het belang dat we hechten aan het beschermen van gegevens.

En beelden. Het partnerschap stelt ons in staat om data – in de cloud – nog beter te beheren en beveiligen. Maar we borgen er ook beter mee dat meldsystemen up-to-date blijven.

Eagle Eye Networks

Een gesprek met Jeroen Alberts, partnermanager Benelux bij Eagle Eye Networks. “In de kern slaan wij videobeelden van beveiligingscamera’s op een slimme manier op in de cloud. Op een extreem veilige cyber secure manier. Dat maakt het mogelijk om beelden razendsnel te kunnen delen met trusted third parties als MPL, de eindgebruiker en bijvoorbeeld hulpdiensten. We werken onafhankelijk van cameramerken. Eagle Eye Networks biedt een cloud softwareplatform dat bedrijven kunnen koppelen aan hun beveiligingscamera’s. Gebruikers kunnen live of opgenomen beelden bekijken of delen via een internet browser of mobiele apparaten.”

Beelden in de cloud in plaats van op locatie

“Voorheen werden beelden van camera’s opgeslagen op een soort videorecorders bij de klant. Nu is dat een server met software, maar nog steeds staat deze op locatie bij de klant. Dat klinkt veilig, maar er kleven een aantal behoorlijke nadelen aan. Als de server stuk gaat, dan ben je al je beelden kwijt. Neemt iemand hem mee, dan verdwijnen de beelden samen met die persoon. En voor bijvoorbeeld MPL is het lastiger om een server te benaderen die bij een klant staat, als dat nodig is. Je moet dan van buiten naar het netwerk binnen bij de klant en dat is natuurlijk wat ieder bedrijf wil voorkomen.”

“Nu gebruiken bedrijven gekunstelde en zelfs wat onveilige manieren om beelden naar buiten te krijgen. Precies zoals we dat eigenlijk niet willen. Door te werken met een cloud-oplossing, gaan beelden alleen naar buiten toe en komt niets naar binnen. MPL kan ze dan eenvoudig en veilig bekijken en meldingen doorzetten als dat nodig is.”

Samenwerking: interface voor WinGuard

MPL en Eagle Eye Networks prediken dus hetzelfde geloof. De gedachte dat werken in de cloud de voorkeur geniet boven het bewaren van data (beelden in dit geval) ‘on premise’. Het geloof in de voordelen is zo groot, dat MPL en Eagle Eye Networks samen met Advancis een interface hebben ontwikkeld voor WinGuard. In deze interface kan MPL alle functionaliteiten van de software van Eagle Eye Networks gebruiken. Om de samenwerking echt vorm te geven en te gebruiken bij opdrachtgevers. Ook voor bijvoorbeeld nog preciezere meldingen. MPL combineert alle interfaces in WinGuard, om maar één platform hoeven te gebruiken om alle opdrachtgevers te bedienen.

“De driehoek Advancis – MPL – Eagle Eye Networks zorgt dat MPL gebruik kan maken van de slimme AI rekenkracht van het Eagle Eye Networks platform. Van alle data en beelden die we bewaren. Zo is het hele systeem van camerabeelden functioneler. MPL en de eindklant weten ook altijd dat het systeem werkt. MPL en de eindklant weten ook altijd dat het totale systeem werkt omdat ze het real-time vanuit de cloud kunnen monitoren.”

Voordelen van partnerschap

Meer veiligheid rondom het gebruik, meer flexibiliteit en snelheid in het afhandelen van meldingen en bovendien een betere kwaliteit van meldingen. Drie grote voordelen van het partnerschap van Eagle Eye Networks en MPL. Op een slimmere manier denken over het bewaren en verwerken van data; MPL werkt er dagelijks aan. Samenwerkingen als deze helpen ons daarbij. Ze helpen ons jou te helpen aan nog betere veiligheid. Van je gebouw en van data.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.