MPL / Kennis & nieuws / Avigilon en MPL:

Avigilon en MPL:

MPL’s alarmcentrale borgt veiligheid in panden. We willen graag de beste zijn op dat vlak. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. We werken samen met partners die we vertrouwen en die iets waardevols toevoegen aan onze diensten.

Een van die partners is Avigilon, deel van Motorola Solutions Company en leverancier van beveiligingscamera’s.

Avigilon helpt MPL aan scherpe camerabeelden, de analytics om te bepalen wat we willen zien en de software om opgehaalde beelden en data direct uit te lezen. Dat klinkt allemaal veelbelovend, maar wat is de meerwaarde van deze samenwerking voor klanten van MPL? Een gesprek met Sander Groenendijk, regional sales director van Avigilon

Avigilon Koppeling met Winguard

Om maar even met de deur in huis te vallen: wat houdt de samenwerking tussen Avigilon in en waarom is deze samenwerking anders dan die met andere camera-interfaces? Sander Groenendijk: “Avigilon heeft natuurlijk verschillende samenwerkingen en een ervan is die met Advancis, de eigenaar van Winguard. Winguard is het systeem dat MPL cloud Enterprise software gebruikt om meldingen op binnen te krijgen en ze vervolgens te verwerken. Avigilon heeft een directe koppeling met Winguard, wat verschillende voordelen oplevert. Zoals juiste positionering op een tekening, direct de juiste workflow en alleen die beelden schakelen op die vooraf zijn bepaald. Dat maakt het partnerschap van MPL en Avigilon, via Winguard, tot een meerwaarde voor opdrachtgevers.”

Avigilon: end-to-end oplossing voor video

Avigilon is een fabrikant van camera’s. Maar het bedrijf levert veel meer dan alleen hardware. Avigilon biedt een end-to-end oplossing voor video, met servers op locatie die alle beelden bewaren. Servers die in contact staan met MPL. “Beelden met een bepaalde trigger gaan vanuit de server op locatie direct naar de alarmcentrale van MPL, waar centralisten ze dan kunnen opvolgen.”

En op welke manier is deze directe koppeling dan beter dan andere systemen die meldkamers naast elkaar gebruiken? Sander is stellig: “Het heeft verschillende voordelen. Ten eerste hoef je niet meer te werken met verschillende applicaties. Je krijgt alle meldingen gewoon op dezelfde plek binnen, inclusief de beelden van de betreffende camera’s, en hoeft geen ander programma meer te openen. Dat werkt alleen maar vertragend en vertraging is niet handig bij meldingen die de veiligheid raken. Daarnaast is de directe koppeling ook veel minder foutgevoelig, doordat je het hele proces in een oogopslag ziet en alles op dezelfde plek kunt opvolgen.” Win-win dus.

Hoogwaardige meldingen op basis van scherpe analytics

Avigilon en MPL werken al een tijd samen maar hebben dat tot nu toe nooit heel erg duidelijk naar buiten gebracht. Zonde, zo vonden we beide. Naast snelheid en de kleinere foutmarge door de koppeling van de Avigilon-interface met Winguard, ziet MPL een ander groot voordeel: de triggers voor meldingen. De meldingen van de Avigilon-camera’s zijn kwalitatief hoogwaardig. Dat wil dus zeggen dat een melding ook echt de moeite van het melden waard is.

Avigilon biedt als een van de weinige aanbieders van beveiligingscamera’s ook meteen zelf goede analytics. In veel andere situaties zijn er wel drie verschillende fabrikanten nodig om beelden te registreren, te analyseren en door te geven aan een meldkamer. Dat is ook weer veel minder efficiënt.

Analytics zijn een soort parameters die je kunt instellen, op basis waarvan de camera wel of geen melding doorgeeft. Je kunt bijvoorbeeld een bepaald buitengebied afbakenen, maar ook gezichts- of kentekenherkenning toepassen. Die analytics kun je per camera zo instellen dat ze de juiste dingen melden. Of dus niet melden. Zo werkt de alarmcentrale optimaal en zo efficiënt mogelijk. En dat komt natuurlijk ook weer ten goede aan klanten van MPL. Het scheelt ze moeite. En geld, terwijl dit partnerschap aan de andere kant wel meer veiligheid oplevert.

Slimmer zijn door de juiste dingen te doen

MPL heeft de ambitie om de beste alarmcentrale te hebben en de samenwerking met Avigilon draagt daar positief aan bij. Het helpt ons om de juiste dingen te doen. Alleen maar de juiste dingen. Als we geen geld en tijd hoeven te spenderen aan meldingen die geen meldingen zijn, dan leveren we onderaan de streep meer op voor klanten. Dan zijn we slimmer en dat is precies wat we de markt beloven.

Neem contact op

Wij helpen je graag verder.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.