Toegangsbeheer op afstand: Nooit meer voor een dichte deur
Toegangsbeheer op afstand hangt nauw samen met beveiliging op afstand. Door remote security slim in te richten met een integratieplatform, is het pand volledig op afstand aan te sturen. Morrelt iemand aan een deur, dan krijgt de alarmcentrale een melding en worden camerabeelden van de betreffende deur aan de centralist getoond.
Dat maakt het mogelijk om gerichter in te grijpen. Maar deze oplossing hoeft niet alleen veiligheidsdoeleinden te dienen, het levert ook andere voordelen op: bijvoorbeeld als het gaat om de receptie.
Zorg voor 24/7 bezetting zonder op locatie te zijn
Als iemand normaal gesproken de intercom van een leeg pand indrukt, gebeurt er niets. Dat wordt anders als je de intercom koppelt aan de alarmcentrale. Is de bezoeker geverifieerd, bijvoorbeeld via spraak, dan kan de deur automatisch voor hem worden geopend. Denk aan een situatie waarin iemand een pakket komt bezorgen en daarna de deur weer achter zich dichttrekt. Door alle toegangsdeuren met sensoren uit te rusten, kan precies ingesteld worden waar de bezorger wel en niet naar binnen mag. Dat maakt 24/7 bezetting van de receptie mogelijk, terwijl niemand op locatie hoeft te zijn.
Je kunt nog een extra stap zetten: bijvoorbeeld door automatisch toegang te geven aan medewerkers. Met gezichtsherkenning of een vingerafdrukscan kunnen zij op elk moment naar binnen, zonder dat de beveiliging of receptie aanwezig hoeft te zijn. Bij ongewenste situaties kan de centralist altijd ingrijpen. Deze opzet is een uitkomst in de tijd van hybride werken, waarin werknemers hun tijd graag flexibel indelen. Automatisch toegangsbeheer geeft medewerkers de vrijheid om naar kantoor te komen wanneer zij dat willen.
Voorkom schade bij calamiteiten met slim toegangsbeheer
Remote toegangsbeheer hangt nauw samen met beveiliging op afstand. Ook in noodgevallen kan het automatisch openen van deuren een uitkomst zijn om erger te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een brandmelding, die in eerste instantie gecontroleerd moet worden. Door de rookontwikkeling op camera’s waar te nemen, is de melding in seconden te verifiëren door een centralist. Daardoor kan de brandweer snel op pad worden gestuurd.
Als de nooddiensten eenmaal ter plaatse zijn, helpt toegangsbeheer op afstand om het werk te vereenvoudigen. De centralist kan de toegangsdeur of een hek van afstand openen, zodat de brandweer deze niet hoeft te forceren. Verder ziet de centralist op de beelden precies waar de brand woedt, en kan de brandweer razendsnel naar de juiste plek leiden. Opnieuw is daarmee een hoop extra schade te voorkomen.
Op zoek naar een specialist in slimme alarmsystemen?
MPL beschikt over een eigen alarmcentrale en is ijzersterk in het integreren van losse technische systemen. We brengen data samen in een eigen, merkonafhankelijk softwareplatform dat voldoet aan strenge privacy- en securityeisen. Met de inzichten die daaruit voortkomen worden diensten afgestemd. Dat zorgt voor slimme beveiliging, volledig afgestemd op de situatie in jouw gebouw.
Download de infographic
Wij helpen je graag verder.