MPL / Kennis & nieuws / Security op afstand

Security op afstand

In een tijd waar werk en dienstverlening op afstand gemeengoed zijn, moet ook beveiliging met zijn tijd meegaan. Door beveiliging slimmer in te richten til je security niet alleen naar een hoger niveau, het bespaart ook veel kosten.

Er is minder mankracht nodig en je voorkomt dat surveillancediensten nodeloos uitrijden. In deze blog vertellen we meer over security op afstand: wat is het precies en waarom is het voordelig?

Security op afstand betekent in de basis dat er geen fysieke beveiliging in jouw pand meer is. Monitoring gebeurt op afstand, bijvoorbeeld in een alarmcentrale. Dat scheelt personeelskosten. Toch wordt security op afstand pas écht efficiënt als meldingen ook remote af te handelen zijn (of geverifieerd kunnen worden).

Dat komt omdat de politie alleen afgaat op meldingen die door een professionele alarmcentrale zijn geverifieerd. Moet je voor elke melding een surveillancedienst laten uitrukken, dan loopt dat flink in de kosten. Te meer omdat de meeste meldingen nodeloos zijn, en dus van afstand afgehandeld kunnen worden. Maar niet alleen dat: als een surveillancedienst eerst naar een calamiteit moet toerijden, bestaat de kans dat het kwaad al is geschied. Door remote security slim in te richten, kun je veel sneller ingrijpen.

Snelle afhandeling bij loos alarm, maar ook snel ter plaatse

Een voorbeeld van slimme remote security is het koppelen van jouw alarmsysteem aan camera-surveillance. Krijg je een melding dat ergens aan de deur wordt gemorreld, dan schakel je een camera in de nabije omgeving in. Je ziet meteen of er daadwerkelijk onraad is. Blijkt het vals alarm, dan is de melding met een gerust hart af te handelen. Maar andersom werkt dat systeem ook: is er echt iets aan de hand, dan is de melding met camerabeelden te verifiëren. Die verificatie maakt het mogelijk om direct de politie in te schakelen, zonder eerst een bewaker op pad te hoeven sturen.

Met moderne remote security kun je bovendien een directe videoverbinding met de politie leggen, dankzij de Live View-oplossing. Met Live View zijn beveiligingsbeelden direct door te zetten naar de meldkamer van de politie, of zelfs naar een politieauto. Agenten kunnen zo beter inschatten wat de situatie ter plaatse is: denk aan het aantal personen, vluchtroutes of mogelijke wapens.

Krachtige remote security met een geïntegreerd platform

Alleen door remote security slim in te richten, haal je er echt voordeel uit. Dat betekent in de praktijk dat je beveiliging afstelt op de situatie in jouw gebouw. Een alarmcentrale is niet efficiënt als je bij een melding eerst tien monitoren af moet speuren. Door alle beveiligingssystemen in het pand te integreren in een slim platform, creëer je een krachtige veiligheidsoplossing. Door ook toegangsbeheer te integreren, kan iemand ook worden binnengelaten op afstand.

Daarbij is het ook belangrijk om de verschillende systemen goed te laten samenwerken. Bij een melding moet een sensor meteen herkennen bij welke deur iets loos is, en kan video-surveillance de locatie in kwestie automatisch tonen. Dat maakt het mogelijk om sneller in te grijpen en het scheelt bovendien mankracht. Door geavanceerde sensoren in te zetten, zoals warmtecamera’s, is security op afstand verder te moderniseren. Slimme camera’s detecteren verdachte situaties in een bepaald gebied, uiteraard gebaseerd op alarm-triggers die vooraf zijn ingesteld.

Toegevoegde waarde en kostenbeheersing

MPL helpt je echt professioneel en efficiënt alarmmeldingen op te volgen. We geloven in toegevoegde waarde en bieden je die door op afstand te volgen en de juiste professionals aan te sturen. Politie of hulpdiensten bijvoorbeeld. We zien wat er waar gebeurt in je pand en schakelen direct. De alarmcentrale van MPL is niet voor niets 24/7 open. Zo nemen we je alle zorgen uit handen.

“Maar is dat dan niet heel erg duur?” Een terecht vraag. De service van MPL is niet gratis. Maar we denken wel met je mee over kosten die je niet wilt maken. Het uitrukken van mobiele beveiliging, bijvoorbeeld. Onze camera’s en ons opvolgsysteem zorgen dat we uitrijden vaak overbodig maken. We kunnen op afstand al zien wat er aan de hand is. Dat bespaart je juist geld en zo voegen wij waarde toe. Waarde, zekerheid en dus rust.

Op zoek naar een specialist in slimme alarmsystemen?

MPL beschikt over een eigen alarmcentrale en is ijzersterk in het integreren van losse technische systemen. We brengen data samen in een eigen, merkonafhankelijk softwareplatform dat voldoet aan strenge privacy- en securityeisen. Met de inzichten die daaruit voortkomen worden diensten afgestemd. Dat zorgt voor slimme beveiliging, volledig afgestemd op de situatie in jouw gebouw.

Wil je meer weten over wat de MPL Alarm & Communicatie Centrale voor jou kan doen? Laat het ons weten via info@mpl.nl of (088) 202 07 30. We helpen je graag met advies op maat.

Neem contact op

Wij helpen je graag verder.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.