Zoeken
  • Jimmy Boeijen

Politie volgt per 1 juli alleen door PAC’s geverifieerde overvalalarmen op

De politie gaat per 1 juli 2021 alleen nog door particuliere alarmcentrales geverifieerde (overval)alarmen ontvangen en opvolgen. Dit betekent dat de technische beveiligingsbranche met haar particuliere alarmcentrales voortaan ook overvalalarmen moeten verifiëren.


Reden voor de verandering is een efficiëntere inzet van mensen en middelen van de politie. De politie blijft zich richten op het vergroten van de heterdaadkracht en de pakkans. Het honderden keren per maand nodeloos uitrukken voor meldingen door een onjuist gebruik van de overvalknop past hier niet bij.


Door de nieuwe werkwijze wordt alleen als er sprake is van een geverifieerd alarm van een daadwerkelijke overval de politiemeldkamer door de PAC geïnformeerd en volgt er een Prio 1 uitruk van de politie. Als het alarm niet geverifieerd kan worden, en er wordt toch politie-inzet gevraagd, dan daalt het alarm in prioriteit naar ‘politie assistentie gevraagd’ in plaats van de inzet met extra eenheden.


Wat betekent dit voor uw klanten die beschikken over een overvalknop?


De bouwmarkt, supermarkt, winkeleigenaar, het transportbedrijf en particulier zal het belang van het overval systeem opnieuw tegen het licht moeten houden. Hij/zijn zal een keuze moeten maken op welke wijze hij/zij verificatie wil inrichten. U als installateur in de beveiligingsbranche kunt daarbij advies geven.


Oplossing, verificatie met camera's


Op de Alarm & Communicatie Centrale is het mogelijk om camera’s te koppelen aan het alarmsysteem of als standalone camerasysteem. Dat betekent dat MPL binnen enkele ogenblikken virtueel bij u ter plaatse is. In geval van een noodsituatie kunnen wij, door middel van Live View, de beelden direct doorzetten naar de politie. In geval van een alarmmelding van het alarmsysteem start de centralist de cameraverbinding op en overziet snel of er onregelmatigheden zijn. Dit vergroot uw veiligheid bij het ter plaatse gaan en kijkt er kijkt altijd iemand met u mee bij een alarm.

Uw voordelen/mogelijkheden

  • Binnen enkele seconden zijn wij virtueel aanwezig

  • Virtuele openings-,sluit-ronde of surveillanceronde

  • Besparing op uitrukkosten van een fysieke opvolgingsdienst

  • Op heterdaad betrappen en de pakkans vergroten door middel van livebeelden

Vrijwel alle cameramerken zijn te koppelen bij MPL. Wij zijn een gecertificeerd CCTV Toezichtcentrale. Wij zorgen er samen met uw installateur voor dat de camerabeelden op onze Alarm &- en Communicatie Centrale de alarmcentrale worden ontvangen en beheersbaar gemanaged worden. Door de camera’s te integreren in de bestaande software, kan daarnaast het alarmsysteem gekoppeld aan het camerasysteemcamerasysteem direct virtueel gekoppeld worden aan het alarmsysteem.

Na een alarmmelding is het voor de centralist van immens belang om tijdens de inkijkactie ook de beelden van vlak voor de melding terug te kunnen kijken. Op basis van deze informatie wordt vervolgens het vooraf afgesproken protocol in werking gezet.
237 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven