LIVE VIEW

Scroll Down Arrow
Scroll Down Arrow

LIVE VIEW

HOE WERKT LIVE VIEW? 

RECENT

Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden van een particulier, winkelier of horecaondernemer. Zo is deze de politie direct op de hoogte als er een inbraak,  of overval (of ander (gewelds) delict) wordt gepleegd.

Als winkels of bedrijven bewakingscamera’s hebben aangesloten bij MPL, krijgt deze de alarmcentrale, bij onraad via een (alarm)sensor een melding. Een medewerker van de alarmcentrale kan de beelden dan zien en alle gegevens en de livebeelden snel doorschakelen naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen meteen de situatie inschatten. Hoe veel overvallers zijn er? Zijn er wapens aanwezig? Zijn er gewonden en moet er snel een ambulance komen? De politie kan ook vragen om (indien mogelijk), een camera om te draaien, in te zoomen of een andere (buiten)camera te activeren. Of om plattegronden en ander beeldmateriaal op het beeldscherm te zetten. De bediening van de camera gebeurt door een medewerker van MPL; de politie kijkt mee via het beeldscherm van de MPL-medewerker. 

Wat zijn de voordelen van Live View?

De politie en andere hulpdiensten hebben snel zicht op een situatie en kunnen sneller en slimmer reageren. Met Live View kan de politie bijvoorbeeld meteen zien of de overvallers nog in het pand zijn, of inmiddels buiten staan daarbuiten. Dit vergroot de heterdaadkracht van de politie. Ook kan MPL de status van een melding vooraf verifiëren. Zo hoeft de politie minder vaak voor een nodeloos alarm uit te rukken. Live View werkt bovendien preventief. Op winkelruiten prijkt een Live View-sticker. Voor criminelen is meteen duidelijk dat de locatie is aangesloten op Live View. 

Hoe waarborgt Live View privacy?

Live View wordt alleen gebruikt bij incidenten. Pas dan worden de camerabeelden doorgezet naar de meldkamer en kan de politie meekijken. MPL neemt contact op met de regionale meldkamer en activeert de verbinding. 

Camera's koppel je direct bij MPL!

Feb 12, 2019
MPL NIEUWS

|

Brandmelding via PAC naar RAC

Apr 23, 2019
MPL NIEUWS

|

Cameraproject? Dat doen we samen!

Feb 28, 2019
MPL NIEUWS

|

Wat kost Live View?

De politie brengt geen kosten in rekening bij de winkeliers of bedrijven voor Live View. Het maakt (als toegevoegd deel) onderdeel uit van de overeenkomst tussen winkelier, bedrijf, particulier en de MPL Alarm & Communicatie Centrale.