MPL / Kennis & nieuws / Corona – sensoring en dashboarding helpen bij nieuwe maatregelen

Corona – sensoring en dashboarding helpen bij nieuwe maatregelen

Het is je vast niet ontgaan: de Nederlandse overheid wil met spoed een nieuwe, permanente coronawet bekrachtigen. Corona is niet weg en de kans is erg reëel dat het virus dit najaar de kop weer opsteekt. Iedereen heeft dan ook weer waterdichte protocollen nodig om hygiëne en veiligheid te borgen.

En om gebouwgebruikers zich voor ook veilig te laten voelen. MPL is er niet om onrust te zaaien. We denken veel liever met mee. Door te helpen scholen, kantoren en andere gebouwen slimmer te maken en daarmee protocollen beter te borgen. Met sensoring en dashboarding.

Totaaloplossing voor slimme gebouwen tijdens corona

Je hebt informatie nodig om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen en te sturen. Veel van die data is nu al beschikbaar in gebouwen. De uitdaging is om ze te ontsluiten en te koppelen. Losse systemen geven je geen totaaloverzicht en minder mogelijkheid om verschillende data te analyseren. Een totaaloplossing heeft dat wel.

MPL werkt al sinds 2001 aan het koppelen van verschillende datastromen en voorziet bestaande installaties voor bijvoorbeeld verwarming, koeling en ventilatie van sensoren die klanten op een platform uitgelezen. Het platform van MPL verwerkt ook sensorinformatie over bezettingsgraad, temperatuur en zuurstofgehalte in ruimtes. Dat biedt kansen om slimme dingen te doen, bijvoorbeeld de verlichting automatisch uitzetten in ruimtes waar niemand is, of LED-licht aanpassen aan de lichtsterkte buiten.

Slimmere coronaprotocollen

Uiteraard kun je veel meer doen door gebruiksdata om te zetten in analyses en oplossingen. Je kunt er ook maatregelen mee tackelen om je gebouw corona proof te houden en gebouwgebruikers zich er veilig te laten voelen. Denk bijvoorbeeld aan de luchtkwaliteit, een optimale gebouwbezetting of efficiënte schoonmaak. Met sensoren die data verzamelen en het MPL dashboard waarop je die data ziet als begrijpelijke stuurinformatie. Daarmee maak je je protocollen slimmer. Omdat je kunt meten.

Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is belangrijk voor ons welzijn. Het is ook een belangrijk onderdeel van coronaprotocollen. MPL helpt je de kwaliteit van de binnenlucht (IAQ) te monitoren. En daar waar nodig bij te sturen. Dat beschermt gebouwgebruikers tegen gezondheidsrisico’s. Tegelijkertijd verhoogt een gezond binnenklimaat de productiviteit en het energieniveau van gebouwgebruikers. MPL gebruikt Airthings Wave Plus, slimme IAQ-monitoren met radon-detectie. Ze laten precies zien wanneer bijvoorbeeld teveel mensen in een ruimte zijn of wanneer je de luchtcirculatie moet aanpassen.

”Je kunt heel vele meten in je gebouw. Met het MPL-platform kun je al die data bovendien integreren, analyseren en omzetten in acties.”

Bezetting

COVID-19 heeft gezorgd dat kantoorgebouwen niet meer zo dichtbevolkt zijn als voorheen. Afstand bewaren betekent dat minder mensen een ruimte kunnen gebruiken. Bewegingssensoren, maar bijvoorbeeld ook warmtemeters, geven je zicht op het aantal mensen in verschillende ruimtes. Die data geeft je stuurinformatie om bijvoorbeeld het totaal aantal gebouwgebruikers anders te verdelen over het pand, om overal afstand te borgen.

Schoonmaak

Hygiëne is natuurlijk heel erg belangrijk om verspreiding van virussen te voorkomen. Om schoonmakers zo effectief mogelijk in te zetten, heb je data nodig. Data uit sensoren. Uit sensoren die bijvoorbeeld op toiletdeuren zitten, of die registreren hoe vaak de verlichting aanspringt in een bepaalde toiletgroep. Uit die data kun jij, op basis van gebruik, een optimaal schoonmaakprogramma samenstellen. Of dat programma op de juiste manier aanpassen als je ziet dat het gebruik verandert.

MPL platform en dashboard

Je kunt heel veel meten in je gebouw. Met het MPL-platform kun je al die data bovendien integreren, analyseren en omzetten in acties. Zo maak je je gebouw veilig voor de gebruikers. Zo kun je ze bovendien laten zien wat je doet voor hun welzijn, waardoor ze zich ook veiliger voelen.

Een smart building geeft je alle informatie die je nodig hebt. Het dashboard van MPL is de plek die je de data in begrijpelijke cijfers presenteert en je de mogelijkheid geeft om het gebruik van het gebouw te optimaliseren. Wil je meer weten over hoe sensoren en het dashboard van MPL je kunnen helpen bij je coronamaatregelen? We laten je graag alles zien. Je bereikt ons via sales@mpl.nl of (088) 202 07 94.

Neem contact op

Wij helpen je graag verder!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.