SMART BUILDINGS


De technologische ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren zo’n vlucht genomen dat je nu al kan profiteren van de mogelijkheden van een smart building. Dankzij het “Internet of Things” (IoT) worden meer en meer producten en systemen onderling verbonden. Kleinere sensoren, verbeterde netwerktechnologie, slimmere software en cloud computing zorgen dat systemen onderling communiceren, zelfsturend worden en menselijk ingrijpen steeds minder nodig is. In een smart building is alle technologie en zijn alle omgevingsfactoren afgestemd op de gebruiker en de activiteiten die in het gebouw worden ontplooid. Van de parkeerplaatsen tot de meeting rooms en van de individuele werkplek tot aan de coffee corners… De technologie verzamelt een enorme hoeveelheid gegevens (big data) die gebruikt worden om processen te optimaliseren, fouten te verminderen en de gebruikservaring te verbeteren.


Smart Buildings – de technologie maakt het mogelijk Hedendaagse gebouwen zijn complexe concatenaties van structuren, systemen en technologie. Na verloop van tijd is elk van deze componenten voor een gebouw verder ontwikkeld en verbeterd, waardoor architecten verlichting, beveiliging, verwarming, ventilatie en airconditioning kunnen kiezen, alsof ze een home entertainment systeem samenstellen. Architecten kijken vandaag de dag ook buiten de vier muren en wegen de impact van het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet, de missie van de organisatie en de wereldwijde omgeving. Om aan deze doelstellingen te voldoen, is het niet voldoende dat een gebouw eenvoudigweg de systemen bevat die comfort, licht en veiligheid bieden. Gebouwen van de toekomst moeten de verschillende stukken op een geïntegreerde, dynamische en functionele manier verbinden.


Deze visie is een gebouw dat naadloos zijn missie vervult, de energiekosten minimaliseert, een robuust elektrisch netwerk ondersteunt en het milieueffect vermindert. Merk en discipline onafhankelijk koppelen Veelal zitten er in een gebouw verschillende soorten en merken technische installaties. Bijvoorbeeld gebouwbeheersystemen van fabrikant X, parkeersystemen van merk Y en beveiliging van fabrikant Z. In vrijwel alle gevallen is MPL Easy Safe Integrations in staat om deze verschillende merken met elkaar te koppelen naar één eenvoudig te beheren platform. Middels deze koppeling ontvangt u eenvoudig (real-time) analyses en rapportages van alle systemen. Klik hier om te kijken of de interface van de te koppelen apparatuur op de lijst staat.


Bekijk de video

Neem contact op

Wij helpen je graag verder!

Contact

MPL

Parmentierstraat 2
3772 MS Barneveld

Postbus 291
3770 AG Barneveld

Social media
Telefoon
Alarmcentrale
E-mail
Kantoor
Verkoop
Administratie
Alarmcentrale
Privacy Statement
© 2021. MPL All rights reserved