Hoe slimme innovatie in gebouwen meer plezier op de werkvloer oplevert


Door voorop te lopen in de wereld van smart buildings beheer je gebouwen efficiënter en bespaar je kosten. Maar het allerbelangrijkste is dat eindgebruikers tevreden zijn, dat ze graag over de vloer komen en met veel plezier werken. In deze blog lees je hoe je het comfort en welzijn van kantoorgebruikers met slimme innovatie vergroot.


Een kantoor was in de eerste plaats een plek waar je kwam om te werken. Dat is natuurlijk nog steeds zo, maar tegenwoordig wordt meer gedaan om gebruikers in de watten te leggen. Het WTC in Amsterdam biedt gebruikers gemak en gezelligheid met een gevarieerd horeca-aanbod, en je vindt er ook een stomerij, reisbureau, kapper, tandarts en kinderopvang.

In het nieuwe normaal staan in kantoren minder bureaus, en zijn het meer ontmoetingsplekken. Slimme techniek zorgt in het kantoor van nu onder meer voor:

·       Een aangename gebruikservaring;

·       Een hoger hospitality-niveau;

·       Een beter binnenklimaat;

·       Lagere CO2-footprint;

·       Meer veiligheid.


Eindeloze mogelijkheden

Het begint al met een tool op je mobiele telefoon waarmee je een ruimte reserveert, zodat je zeker weet dat je niet voor niets komt. Je hoeft niet te zoeken naar een vrije parkeerplaats want die heeft een app al voor je gevonden. Binnen check je in met een pas. En wil je een vraag stellen aan de baliemedewerker, dan hoef je niet lang te wachten: een rij staat er nooit. Als het te druk wordt is er assistentie op afstand beschikbaar.

Met wayfinding-technologie kom je op de juiste etage. Sensoren zorgen ervoor dat het er nooit te koud of te warm is. Ook de luchtkwaliteit wordt voortdurend bewaakt. Doordat zelfs handdrogers en zeepdispensers aan het internet zijn gekoppeld, weet je zeker dat ze het altijd doen.

Over de veiligheid hoef je je geen zorgen te maken, want er is altijd bewaking. Tijdens kantooruren surveilleren mensen, daarna is er bewaking op afstand die met camera’s een oogje in het zeil houdt.

Als er al een storing is, duurt die nooit lang omdat alle technische installaties aan elkaar gekoppeld zijn. Een centraal computerplatform laat direct zien wat er aan de hand is zodat snel actie kan worden ondernomen.


Geen toekomstmuziek maar realiteit

Dit klinkt misschien allemaal als toekomstmuziek maar in torens als Delftse Poort (Rotterdam) en WTC (Amsterdam) is het meeste al werkelijkheid. Niemand hoeft buiten kantooruren de deur open te doen voor een monteur het gebouw ‘weet’ door gebruik van pas en kaartlezer wie naar binnen mag en doet het licht vast aan. De kantorenmarkt is zo op weg naar een toekomst waarin het normaal is dat je met je smartphone het licht regelt, energieverbruik bijhoudt en ziet waar vergaderruimte vrij is.

Achter de schermen levert intelligente techniek nog meer voordelen op. Er zijn minder loze alarmeringen voor bijvoorbeeld brand. Er wordt veel energie bespaard, onder meer door het bijhouden van de bezettingsgraad in ruimtes. Waar niemand is gaat het licht uit en de verwarming een graadje lager.

Door koppeling van systemen wordt dieper ingezoomd op data. Daardoor bestaat nu inzicht in individueel energieverbruik en worden kosten individueel doorberekend. Voorheen was hier geen zicht op en betaalde iedereen evenveel servicekosten.


Een smart building is nooit af

Omdat de technische ontwikkelingen doorgaan is een smart building nooit af. Met de juiste IT-basis kunnen altijd nieuwe IoT apparaten worden ingepast. In het WTC kunnen huurders hun verblijf verder veraangenamen door aanvullende diensten af te nemen uit de cloud, bijvoorbeeld voor de opvolging van een inbraakalarm.

MPL is een smart buildingspecialist die veel kennis en ervaring heeft met het ‘verslimmen’ van gebouwen. MPL beschikt over een eigen alarmcentrale en is sterk in het veilig samenbrengen van datastromen. Dat laatste zorgt voor meer overzicht en diepere inzichten, waar diensten op worden afgestemd. Het resultaat: betere prestaties, kostenbesparing en meer gebruikerstevredenheid.


Nieuwsgierig naar wat MPL voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


MPL Anders denken, anders doen

Neem contact op

Wij helpen je graag verder!

Contact

MPL

Parmentierstraat 2
3772 MS Barneveld

Postbus 291
3770 AG Barneveld

Social media
Telefoon
Alarmcentrale
E-mail
Kantoor
Verkoop
Administratie
Alarmcentrale
Privacy Statement
© 2021. MPL All rights reserved