ISDN verdwijnt: MPL geeft installateurs meer tijd om alsnog alarmsignaal om te zetten


INu steeds meer leveranciers stoppen met ISDN, dreigen duizenden klanten en hun locaties van de ene op de andere dag zonder beveiliging komen te zitten. Het signaal van analoge alarminstallaties wordt dan immers niet meer doorgestuurd naar bemande, particuliere alarmcentrales. Tijdig overstappen naar een toekomstbestendig alternatief is lastig, omdat de installatiebranche het razend druk heeft. Alarmcentrale MPL komt daarom met een oplossing die installateurs meer tijd geeft.


Door een aanpassing aan het eigen netwerk is MPL in staat om analoge alarminstallaties ook na het verdwijnen van ISDN werkend te houden; zonder bij de klant iets te hoeven veranderen. Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat het analoge signaal wordt ‘vertaald' naar de systemen in de eigen centrale. Zo blijven meldingen gewoon binnenkomen.


Analoge installaties lang niet allemaal afgeschreven

In ons land zijn naar schatting nog ongeveer honderdduizend analoge alarmsystemen in gebruik, en die zijn in veel gevallen nog niet afgeschreven. Het einde van ISDN werd vijftien jaar geleden al aangekondigd door KPN, maar telkens weer uitgesteld. Dat komt onder meer omdat de invoer van glasvezel langer duurde dan gedacht. Inmiddels is ISDN 1 en 2 al verleden tijd. Het afscheid van ISDN 15/20/30 is op 1 april 2022 al voorzien.  

Veel organisaties werken al met bellen over internet omdat dit goedkoper is. De meesten kiezen dan ook voor alarm over IP als alternatief voor ISDN. Maar door capaciteitsgebrek in de installatiebranche is het dus lang niet voor iedereen haalbaar om tijdig over te stappen. MPL houdt analoge installaties werkend voor bestaande klanten maar ook voor nieuwkomers. Overstappen kan direct. Zolang het oude abonnement nog loopt zijn er geen kosten aan verbonden.


Belangrijk: controleer routerinstellingen en installeer een batterij-back-up

Om zeker te zijn dat het alarm goed blijft werken, moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Natuurlijk moet het signaal van goede kwaliteit zijn. Ook is het belangrijk dat op de locatie de router van de internetverbinding juist is ingesteld. Providers als Ziggo of KPN kunnen informatie verstrekken over deze instellingen.

Veel alarminstallaties beschikken over een back-up transmissiepad maar er zijn er ook met slechts één pad. In dat geval adviseert MPL om de router te voorzien van een batterij-back-up. De verbinding met de alarmcentrale is dan ook bij stroomuitval gewaarborgd.

Neem contact op

Wij helpen je graag verder!

Contact

MPL

Parmentierstraat 2
3772 MS Barneveld

Postbus 291
3770 AG Barneveld

Social media
Telefoon
Alarmcentrale
E-mail
Kantoor
Verkoop
Administratie
Alarmcentrale
Privacy Statement
© 2021. MPL All rights reserved