Hoe een vendor-lockvrij platform innovatie in Smart Buildings versnelt


Met de juiste ICT-basis is jouw Smart Building altijd klaar voor de toekomst. De gecombineerde inzet van installaties, slimme software en sensoren biedt ongekende mogelijkheden: om energie te besparen, bezettingsgraad en klimaat in kantoorruimtes te optimaliseren en veiligheid te vergroten. In deze blog lees je meer over hoe een vendor-lockvrij platform innovatie in gebouwen in een stroomversnelling brengt.


Met een cloudplatform koppel je makkelijk installaties en apps aan elkaar. Je brengt er datastromen mee samen en komt tot inzichten waarop je voorspellingen kunt baseren. De cloud biedt ook andere voordelen als schaalbaarheid, flexibiliteit en het gemak van diensten. Daarmee lever je betere service aan gebruikers, tegen lagere kosten. Toch is er ook veel discussie over de cloud, omdat je niet altijd vrij bent om data van de ene cloud naar de andere te verplaatsen. Voor je het weet ben je overgeleverd aan de grillen van je leverancier, de gevreesde vendor lock-in.


Een lock-in is niet alleen maar negatief

Voor sommigen is dat reden om dan toch maar alle resources in eigen huis te houden. Maar ook dan heb je geen garantie dat je om contractuele of technologische redenen niet vast komt te zitten aan één partij. Een zekere mate van afhankelijkheid hoeft ook niet negatief te zijn, want van grote partijen mag je aannemen dat ze niet zomaar omvallen. Het risico dat ze grote prijsstijgingen doorvoeren is beperkt omdat ze met elkaar concurreren. En als je als Office 365 gebruikt, dan werken die apps het beste samen met Azure (de Microsoft cloud).


Wat je kunt doen om een lock-in te voorkomen

Wil je een lock-in voorkomen dan zijn er wel wat mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld open source software inzetten. Dat is software waarvan de broncode is gepubliceerd en die iedereen vrij kan gebruiken. Met je provider een exit-strategie afspreken kan ook. Je legt dan contractueel vast onder welke voorwaarden je zijn cloud weer mag verlaten.

Gebruik je een platform dat merk-onafhankelijk koppelingen legt, dan is het grote voordeel daarvan dat je bestaande technische installaties en software gewoon kunt blijven gebruiken. Nieuwe oplossingen voeg je eenvoudig toe. Zo kom je tot een best of breed situatie, waarbij je voor elke uitdaging de best beschikbare oplossing inzet.


MPL koppelt alles

MPL is een integratie-specialist die op deze manier werkt. Door alles met elkaar te verbinden ontstaan kansen voor nieuwe manieren van werken. Als je gebouwbeheerssystemen, beveiligingssystemen en toegangscontrole koppelt, kun je bijvoorbeeld buiten kantooruren zonder risico op afstand een monteur binnen laten en het licht alvast aandoen.

Doordat alle gegevens op een centraal dashboard worden gepresenteerd hou je overzicht. Er ontstaat geen wirwar van systemen. Beheer en monitoring wordt juist eenvoudiger. Je krijgt bijvoorbeeld meer inzicht in storingen. Je kun zelfs gaan voorspellen wanneer ze gaan optreden. Zo voorkom je uitval van installaties.

Door koppeling ontvang je eenvoudig real time analyses en rapportages. Daardoor ontdek je steeds weer mogelijkheden voor verbetering. Belangrijk om te weten: alle data blijft te allen tijde jouw eigendom en je houdt controle over de opslaglocatie. Verder ben je met een cloudplatform altijd klaar om nieuwe apparaten toe te voegen. Je komt nooit resources tekort. Hard- en software worden bovendien steeds geüpdatete. Je bent dus verzekerd van topprestaties en een hoog securityniveau.


Nieuwsgierig naar wat MPL voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


MPL Anders denken, anders doen

Neem contact op

Wij helpen je graag verder!

Contact

MPL

Parmentierstraat 2
3772 MS Barneveld

Postbus 291
3770 AG Barneveld

Social media
Telefoon
Alarmcentrale
E-mail
Kantoor
Verkoop
Administratie
Alarmcentrale
Privacy Statement
© 2021. MPL All rights reserved