Gebouwintegratie MPL

Gebouw­integratie

Lees meer over MPL

Hedendaagse gebouwen zijn complexe concentraties van structuren, systemen en technologie. Gebouwen van de toekomst moeten de verschillende delen op een geïntegreerde, dynamische en functionele manier verbinden. Hierdoor ontstaat gebruikers gemak, kan door gebouwintegratie een gebouw beter worden beheert en kunnen doelstellingen met besparingen worden gehaald. Zo worden gebouwen duurzamer en worden processen inzichtelijk.

Alle gebouwintegratie diensten

Met het ontsluiten van data uit het gebouw beheersysteem, HVAC, meldingen uit uiteenlopende technische installaties, toegangscontrole, brandalarm, cameratoezicht of bezoekregistratie. In een slim gebouw zijn allerlei systemen aanwezig. Om overzicht te houden, brengen wij ze samen op één plek één cloud platform en dat zorgt voor controle en maakt bijsturen makkelijker.

Cloud Platform as a Service

Een slim gebouw kan je heel wat informatie verstrekken. Over energieverbruik, bezettingsgraad, temperatuur, incidenten en noem maar op. Maar het is vaak een uitdagingen om al die datastromen te managen en veilig te houden. MPL zorgt voor grip met een cloud platform dat alles met elkaar verbindt. De Bedrijf alarmcentrale kan alles vanuit de locatie managen maar ook met een druk op de kop doorschakelen naar de alarmcentrale van MPL als u kosten wilt besparen. Dit heet ook wel een PSIM-platform: Physical Security Information Management een oplossing die veel verder gaat dan de gebruikelijke reikwijdte van een klassiek systeem. Onze oplossing biedt de mogelijkheid voor een allesomvattende gebouwintegratie van het volledige gebouw, en de communicatie en IT-infrastructuur. Zo is het mogelijk om werkstromen en processen te optimaliseren. Data wordt omgezet naar informatie in overzichtelijke rapportages zodat er nieuwe inzichten uit zijn te halen.

Slim energy management

Door gebouwen te digitaliseren in digital Twinn kunnen we ook alle technische informatie vanuit GBS Gebouw beheer installaties als energy stromen in kaart brengen. Denk hierbij aan hoofdmeters , tussen meters , opbrengst van warmte pompen, zonnepanelen maar ook levering van laadpalen en natuurlijk het waterverbruik voor het gebouw en of huurders. Energy verbruikers van technische installaties kunnen goed realtime worden gemonitord en door thresholds hierop te zetten waarop we slim anticiperen door proactief te reageren. Door data te visualiseren en juist te interpreten in MyOpsView kunnen we kosten besparen en inzichtelijk maken. De volgende stap hierop is smart maintenance.

Remote beheer

Facilitaire diensten als de receptie, beveiliging, toegangsbeheer en brandbeveiliging worden vaak door mensen uitgevoerd. MPL biedt deze diensten van afstand aan, remote & smart. Dat betekent een grote kostenbesparing: in plaats van personeelskosten betaal je één maandelijkse bijdrage. Voor dat bedrag voert MPL facilitaire diensten efficiënt uit, in meerdere gebouwen tegelijk. We sturen alles aan vanaf één centrale locatie. Je kunt deze activiteiten ook volledig of gedeeltelijk lokaal uitvoeren, door onze oplossing in jouw netwerk te integreren.

Oplossingen

MPL heeft slimme oplossingen voor elk gebouw. Naast toepassing in onder andere de Industrie, de Financiële & Administratieve sector, Data Centers, Overheidsinstellingen, Transport & Verkeer, Ziekenhuizen en Defensie wordt ons PSIM cloud platform ook gebruikt op tal van andere gespecialiseerde gebieden zoals bijvoorbeeld casino’s, pretparken en musea. Met het PSIM + cloud concept van WinGuard wordt de gebouwbeheer-en communicatie-infrastructuur systemen dusdanig geïntegreerd dat bijvoorbeeld terugkerende onderhoudstaken geautomatiseerd op basis van agenda’s of tijdschema’s kunnen plaatsvinden. Deuren, verlichting, temperatuur, Co2, luchtvochtigheid en nog veel meer zaken kunnen allemaal worden beheerd.

MyOPSView

Data levert een schat aan informatie op om de juiste beslissingen om de prestaties van gebouwen en diensten te bewaken, analyseren en te verbeteren en hiermee kosten te besparen. Hiervoor levert MPL de data Portal MyOPSView met verschillende modules. MyOpsView biedt u een rijke keuze aan voor gefineerde grafieken en tabellen gebaseerd op de realtime verzamelde data uit uw installaties met meldingen en acties. Eveneens kan hierin logging worden bijgehouden voor en biedt het verschillende tools. 

IOT Internet of Things

Internet Of Things, zoals LoRa, DTR, Airthings ect., biedt mogelijkheden om op een slimme wijze allerlei toepassingen te maken. Vooral aan de kant van facilities kan dit oplossingen brengen in de processen die een bijdrage gaan leveren aan het welzijn van de werknemers.

Zo worden er data verzameld via sensoren (bijv. temperatuur in de woonkamer of kantoorruimtes), worden deze data verwerkt en komt een computer via slimme algoritmes met een besluit om al dan niet tot actie over te gaan. 

Kijk hier voor meer informatie over Disruptive Technologies en Airthings.

Whitepaper Smartbuilding

Wellicht denk je wel eens over een Smart Building. Aan alles wat het je kan opleveren. Dat juichen wij uiteraard alleen maar toe. Maar zoals bij alles, begint ook slimmer worden met data bij een gedegen voorbereiding. Bij afwegen wat wel en wat niet. Download de whitepaper en lees over belangrijke zaken om rekening mee te houden. Om dat Smart Building ook echt slim voor je te laten werken.

do dont smart building

Kennis & Nieuws

advancis-mpl-partner
Blog

Advancis en MPL: Garantie op de juiste opvolging van meldingen

Meldingen data opvolgen
Blog

Gebouwen worden écht slim als je meldingen uit verkregen data opvolgt.

kantoor maatregelen covid corona
Blog

Corona – sensoring en dashboarding helpen bij nieuwe maatregelen

Benieuwd wat MPL voor uw organisatie kan betekenen?

Iedere organisatie is anders. Wij geven graag advies over de beste oplossing voor jou. Wil je meer informatie over onze diensten rond smart buildings, veiligheid en integratie?