Alarmcentrale

Alarmcentrale

Lees meer over MPL

Je wilt niet worden getroffen door brand of inbraak. Daarom staat onze alarm- en communicatiecentrale staat 24 uur per dag klaar, om te voorkomen dat er iets met jouw eigendommen gebeurt. Veiligheid staat voorop. Wij handelen alarmmeldingen professioneel af, volgens een protocol dat met jou is afgestemd. Om de risico’s nog meer te beperken, kun je de aanvullende diensten van de MPL Alarmcentrale inzetten:

Alle alarmcentrale diensten

Je wilt niet getroffen worden door bijvoorbeeld brand of inbraak. Technisch is veel mogelijk om risico’s tot het minimum te beperken. Maak gebruik van de aanvullende diensten van de MPL Alarmcentrale:

Alarmverwerking

Als het alarm afgaat, moet een alarmcentrale op afstand direct tot actie overgaan. Onze centrale kan alle gangbare meldingen ontvangen en verwerken. Omdat alarmeringen in de meeste gevallen ongewenst zijn, verifiëren ervaren centralisten ze eerst. Dat doen ze bijvoorbeeld door live camerabeelden te bekijken. Medewerkers sturen vervolgens de politie aan, bewakingsdiensten of sleutelhouders. 

Alarmverwerking alarmcentrale
Alarmverificatie Alarmcentrale

Alarmverificatie

Als het alarm afgaat mag de alarmcentrale niet direct de politie bellen. De politie neemt pas actie als een melding geverifieerd is. MPL kan de alarmverificatie op verschillende manieren vaststellen, één van die manieren is het uitkijken van camera’s. Zo ziet de centralist binnen enkele seconden wat er zich op risicolocatie afspeelt. Bij een verdachte situatie kan en mag MPL de politie aansturen.

​Een andere manier zijn de mogelijkheden die MPL Alarm & Communicatie Centrale heeft om een alarm van meerdere sensoren secties (blokken) uit het risico-object te ontvangen. De laatste manier is menselijke verificatie, oftewel de sleutelhouders of opvolgingsdienst constateren een daadwerkelijke inbraak.

Cameradienstverlening

Door jouw beveiligingscamera’s te koppelen aan het alarmsysteem zijn wij binnen enkele seconden virtueel ter plaatse. Dat vergroot de kans om iemand op heterdaad te betrappen. Als gecertificeerde VTC-toezichtcentrale kunnen wij alle cameramerken integreren met onze oplossing. We ontvangen de beelden op onze centrale, maken deze inzichtelijk en koppelen ze aan het alarmsysteem. Onze live view vergroot de pakkans en voorkomt uitrukkosten van een surveillancedienst. Daarnaast bieden we aanvullende opties als kentekenherkenning, warmtebeelden, cameramasten en timelaps.

Cameradienstverlening Alarmcentrale
Telerservice alarmcentrale

Teleservice

In de hedendaagse 24- uurseconomie wensen consumenten dat ondernemers 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar, bereikbaar zijn. Met onze teleservice zijn wij inzetbaar voor het aannemen van calamiteiten en storingen en vele andere vormen van dienstverlening, waardoor jij 24/7 bereikbaar bent voor jouw klanten.

Zo worden wij een verlengstuk van jouw organisatie en ben je altijd bereikbaar. Bij het ontvangen van een call staan onze medewerkers jouw klanten uit jouw naam te woord en nemen zij de telefoon aan met jouw bedrijfsnaam. Door vooraf besproken vragen te stellen, worden de juiste partijen aangestuurd en/of de juiste informatie verkregen door onze medewerkers.

Na afhandeling van elk gesprek ontvangt u altijd een rapportage. In de rapportage staan de vooraf afgestemde vragen en antwoorden. Hierdoor krijgt u een duidelijk overzicht van de melding en wie er voor is aangestuurd.

Fysieke alarmopvolging

Als het alarm gaat en er is echt iets aan de hand, dan wil je dat adequaat actie wordt ondernomen. MPL zorgt dat er direct iemand ter plaatse is. Daarvoor werken wij samen met Qmonitoring, een organisatie waarbij ongeveer honderd bewakingsbedrijven zijn aangesloten. Er is er altijd één bij jou in de buurt. Qmonitoring denkt mee over manieren om onnodige opvolging tot het minimum te beperken. Dat scheelt kosten. 

Fysieke alarmopvolging
Persoonsalarmering Alarmcentrale

Persoonsalarmering

Persoonlijke veiligheid is belangrijk. Inbreuk daarop heeft vaak traumatische gevolgen. Om veiligheid te vergroten, kun je noodknoppen (bodycam) gebruiken. Daarmee leg je direct contact met MPL. De centralist onderneemt meteen actie, bijvoorbeeld door iemand ter plaatse te sturen of door rechtstreeks verbinding te maken met de gebruiker. Een andere optie is bewusteloosheidsdetectie, ook wel de man-down-functie. Als iemand lange tijd niet beweegt, krijgt MPL een signaal. 

IP-kiezer en simkaarten

Ook in moeilijke omstandigheden wil je zeker weten dat het signaal van een brand- of inbraakalarm bij de alarmcentrale binnenkomt. De CSL DigiAir bijvoorbeeld, is een oplossing voor locaties zonder netwerk en met de CSL Dualcom pro range serie bieden wij een oplossing die gebruik maakt van een combinatie twee 4G paden of één 4G- en één LAN path. Via een WorldSim die werkt op een onafhankelijk netwerk van de andere SIM voor een complete betrouwbaarheid voor back-up. De Emizon TCD gebruikt IP- en GPRS-paden om de centrale te voorzien van gedetailleerde informatie over alarmeringen, inclusief die van CCTV-systemen. Ook zijn er mogelijkheden met routers indien er geen netwerk aanwezig is.

IP-kiezer en simkaarten
Liveview Alarmcentrale

Liveview

Live view is een samenwerkingsverband tussen de alarmcentrale en de meldkamer van de politie. Live View maakt het mogelijk dat de politie rechtstreeks met jouw camera beelden mee kan kijken tijdens een incident, zoals een inbraak of overval.

Iedereen die een camerasysteem heeft wat is aangesloten bij MPL kan gebruikmaken aan Live View. In geval van een alarm bekijkt de centralist de beelden om de situatie ter plaatse te beoordelen. Als de centralist daadwerkelijke calamiteiten constateert, zet hij de beelden rechtstreeks door naar de politiemeldkamer met een druk op de knop. Hierdoor kijkt de politie real time mee met de beelden en kan zo snel anticiperen op bijzonderheden als signalementen van daders, vluchtroutes, wapengebruik, enzovoort.

Doordat politie en andere hulpdiensten zicht krijgen op de situatie, kunnen zij gerichtere actie nemen. Dit vergroot de pakkans van de daders aanzienlijk. Het gebruik van Live View werpt daarmee een extra barrière op voor daders, aangezien zij weten dat er een snelle politieactie volgt. Deze dienstverlening is gratis. 

Branddoormelding VeBoN protocol

De wereld is verandert en de overheid trekt zich steeds meer terug om reden van kosten en efficiëntie. Daarom wordt de eerste verificatie nu gedaan door de PAC en kan er alleen worden doorgemeld naar de brandweer als er aan de voorwaarden is voldaan van het VeBoN protocol. Alleen zorginstellingen en hoog risico locaties komen nog in aanmerking voor een directie aansluiting op de RAC. Alle overige locaties worden afgeschakeld waarbij eindgebruikers vrij kunnen kiezen naar welke aanbieder.

Al vanaf 2018 is een OMS niet meer verplicht. Je hebt zelf als eindklant de controle over het kiezen van een Alarmcentrale. Voorheen werden alle brand aansluiting met een wettelijke verplichting naar de regionale alarmcentrale RAC verstuurt en waar bij storingen veelal over de inbraak naar een PAC werden gestuurd.

MPL kan u hierin optimaal faciliteren omdat sinds 2018 Particuliere Alarmcentrales die niet aangesloten zijn bij het OMS ook de branddoormeldingen mogen doen.

Om brand doormeldingen te kunnen doorgeven dienen aansluitingen te voldoen aan het VeBoN protocol. Hiervoor zijn er in de markt verschillende gecertificeerde kiezers beschikbaar en is er geen noodzaak meer voor de OMS verplichting.

Kies daarom vandaag nog voor een betrouwbare doormelding naar de MPL Alarm & Communicatie Centrale tegen een scherp tarief voor een VeBoN geverifieerde melding naar de brandweer. Heeft u de wens nog een stap verder te gaan dan kunnen we u een volledig geïntegreerde oplossing bieden. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Branddoormelding via MPL PAC

Kennis & Nieuws

advancis-mpl-partner
Blog

Advancis en MPL: Garantie op de juiste opvolging van meldingen

psim cloud platform meer veiligheid
Blog

Optimale brandbeveiliging met WinGuard PSIM cloud

mpl security afstand
Blog

Security op afstand

Benieuwd wat MPL voor uw organisatie kan betekenen?

Iedere organisatie is anders. Wij geven graag advies over de beste oplossing voor jou. Wil je meer informatie over onze diensten rond smart buildings, veiligheid en integratie?